20S Randomly beeps and shut downs

Kommentare

10 Kommentare

  • Wilhelm
    Wilhelm

    Hi Gcoleman,

    I was experiencing the same thing for the last week using standard configuration with an iPhone SE equipped with TomTom nav App and using a second 20s with my wife for intercom.

    My wife didn't experience the beeps and shutdowns during the trip. She has an iPhone 7 connected to her headset. I doubt that it's a problem with the iPhones, because we are both running the same iOS Version.

    It seems to be the beep is caused by a firmware bug which leads to a crash eventually - that is when the Sena suts off.

    Both our headsets used the 1.7.1 firmware during that trip. I never had such problems with older firmware versions.

    I will now update to 1.7.5 and see if the problem will go away...

    I'll keep you posted.Cheers

    0
  • Gcoleman
    Gcoleman

    Yes! Keep me posted. Mine is being returned on warranty as I type this so I'll be out of a unit until the replacement comes. They won't take a unit back and give you your money back unless you purchased it on their website. I purchased mine at a Cycle Gear store in California when I was on a motorcycle trip and am miles and miles from there now so I can't return it to the store. Let me know what you find out and I'll keep you posted as to whether or not the replacement unit blows my ear drums out with the loud beeping and then shutting down.

    0
  • Wilhelm
    Wilhelm

    Just to add to the observations:

    I had days when it didn't happen at all. On other days it happened regularly once or twqice every hour. I really could not dfigure out what's causing this.

    It most certainly isn't battery low which I was anticipating at first.

    0
  • Gcoleman
    Gcoleman

    Mine did the same thing. I used it for about 5 hours and then it did it about three times - shutting off every time. It always lost all the configurations too so I had to pull over and reconfigure so I could talk to my husband who was now WAY ahead of me because I couldn't tell him I couldn't talk to him. I did not like that we couldn't use the multitasking - which is why I spent so much money on it in the first place. I sure hope the replacement unit works or I'll be out almost $400.

     

    0
  • Wilhelm
    Wilhelm

    Well I found out the difference between our 2 Headsets.

    I was using 1.71 English (beep and crash)

    and my wife was on 1.7.1 German. (no problems)

    So maybe there IS a bug in the firmware which causes this.

    0
  • Wilhelm
    Wilhelm

    After updating to 1.7.5 the problem stayed the same.

    So I have to go back to 1.6.2 were I never had such problems. We will see....

    0
  • Bskjack3
    Bskjack3

    I’ve had the same problem with one of my 20S units most of this summer-it may have started after a software update, can’t really recall the timeline...Sena has told me to do this and do that but nothing has worked. The units are about three years old, so I was told today that they will not be covered under warranty. So (as you guys know) I now have $500 invested in headsets that are totally worthless because one of them keeps shutting down. I’m going to try some more settings changes to see if it helps at all. 

    Please let me know if guys come up with a solution! I assume it’s a software thing since my headsets are three years old and Gcolemans are new..

    0
  • Gcoleman
    Gcoleman

    I sent mine out for warranty work a couple of months ago and still don't have it back. Its getting to cold to ride here now so by the time I get the thing back to use it, it will likely not be covered by warranty any longer. When I do get it back, I think I'll try to sell it and get a Pack Talk set. I wished I would have gone through this site before purchasing and I would have known this problem is nearly unfixable. I hope you find some answers, Bskjack3.

    0
  • Bskjack3
    Bskjack3

    Wilhelm,

     

    if if the reversion back to a previous firmware version took care of the issue, I’d love to hear about it!

    0
  • Wilhelm
    Wilhelm

    Sorry for not reporting back earlier.

    The only thing that helped a bit, was resetting to factory defaults and reconfiguring it. The random beeps are still there, but it doesn't crash any more.

    Cheers

    Wilhelm

    0

Bitte melden Sie sich an, um einen Kommentar zu hinterlassen.