Bağlantı Desteği
Merhaba,
Sena SRL3 kullanıcısıyım. Kontrolleri Motosiklet üzerinden yapabilmek amacıyla kaskımı ilk olarak motoruma (BMW R1250GSA) bağlıyorum.
Aynı zaman da kaskıma taktığım DJİ Osmo Action 5 pro kamera sahibiyim.
Kaskı ilk olarak Kamera ya ( Avantalk c81 Bluetooth dongle ile ) bağlarsam Sena mikrofonunu kamera da kullanabiliyorum.
Bu sefer motor bağlantısını sağlayamıyorum.
Aynı anda hem motor hem kamera bağlantısını nasıl sağlayabilirim.
Teşekkürler.
-
Merhaba Sabri Bey,
Sena SRL3 ile aynı anda hem motorunuza hem de DJI Osmo Action 5 Pro kameranıza bağlanmanız mümkün, ancak Bluetooth bağlantılarının nasıl önceliklendirildiği ve cihazların profil desteği göz önünde bulundurularak belirli ayarları yapmanız gerekmektedir. İşte öneriler:1. Cihaz Bağlantı Profillerini Anlayın
Sena SRL3, Bluetooth bağlantılarını farklı profiller aracılığıyla yönetir:
HFP (Hands-Free Profile): Telefon görüşmeleri ve motorun kontrol özellikleri için kullanılır.
A2DP (Advanced Audio Distribution Profile): Müzik ve diğer yüksek kaliteli ses aktarımı için kullanılır.
Intercom Profil: Diğer Sena cihazlarıyla doğrudan bağlantılar için kullanılır.
Avantalk C81 Bluetooth dongle ile kameraya bağlandığınızda Sena mikrofonunu kullanabilirsiniz, ancak motor bağlantısı yapılamıyorsa bu profiller çakışıyor olabilir.- 2. Adım 1: Motor Bağlantısı
Kaskınızı BMW R1250GSA üzerindeki TFT ekran veya Bluetooth sistemiyle eşleştirin.Bunun için Sena SRL3’ü Telefon Çifti (Phone Pairing) moduna alın:
up/down buttons düğmesine basılı tutun, "Phone Pairing" duyana kadar bekleyin.
Motorunuzun Bluetooth menüsünden Sena SRL3’ü bulun ve eşleştirin.
Adım 2: Kamera Bağlantısı (İkincil Telefon Çifti)
Sena SRL3’ü İkinci Telefon Çifti (Second Phone Pairing) moduna alın:Jog Dial düğmesine basılı tutun ve "Configuration Menu" duyana kadar bekleyin.
buttins’a bir kez basarak "Second Mobile Phone Pairing" seçeneğini aktif edin.
DJI Osmo Action 5 Pro’nun bağlı olduğu Avantalk C81 Bluetooth dongle ile eşleştirin.
Adım 3: Bağlantı Önceliği ve Test
Motorunuzun bağlantısının birincil olarak kalmasını sağlamak için bağlantı sırasına dikkat edin.
Sena, hem motorunuzu hem de kameranızı bağlayarak, ses ve mikrofon fonksiyonlarını ihtiyaçlarınıza göre yönlendirebilir.3. Öneriler ve İpuçları
Multipoint Bağlantı Kontrolü: Sena SRL3, aynı anda iki cihazı bağlayabilir. Motorunuzu birincil cihaz olarak ayarlarsanız, kamera bağlantısı ikinci cihaz olarak çalışır. Ancak bazı durumlarda mikrofon, motor yerine kameraya öncelik verebilir.
Ses Yönlendirme Kontrolü: Kameraya ses kaydetmek için, motorunuzun müzik veya sesli rehberlik özelliklerinden geçici olarak feragat edebilirsiniz.
Avantalk C81: Daha iyi bir deneyim için, Sena’nın kendi Bluetooth adaptörlerinden birini kullanmayı düşünebilirsiniz.Eğer hâlâ sorun yaşarsanız, Sena’nın müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek detaylı yardım alabilirsiniz. Böylece bağlantı profilleri özelinde daha detaylı bilgi sağlanabilir.
Teşekkürler ve keyifli sürüşler! 🌟0
Please sign in to leave a comment.
Comments
1 comment